196b

1122 Budapest, Ráth György u 18-20.
Tel.: (1) 355 0019
E-mail: info@krisztinavarosibolcsode.hu

Hegyvidék

Rólunk

Üdvözöljük a Krisztinavárosi Bölcsőde honlapján!

189

A XII. kerületben három önkormányzati bölcsőde működik, ebből a mienk a Krisztinavárosi Bölcsőde a Déli Pályaudvar forgatagától 5 percre található a Ráth György utca 18-20. szám alatt. Központi helyen vagyunk, a forgalom zajától mégis távol, árnyas fákkal övezett, védett területen.

A bölcsőde 1967-ben épült, eredendően bölcsődének tervezték, 3 bölcsődei egységgel 60 férőhelyesnek, de 2012-től már 72 fő engedélyezett.

2013- ban Eu pályázat keretében, 96 főre bővült a bölcsöde.

Az érdeklődő szülőknek nyílt napjainkon megmutatjuk a bölcsődét, hogy legyen elképzelése arról, hogy hova fog kerülni gyermeke. Sok esetben kérdezik, hogy mi az, amit tudnia kell a gyermeknek, hogy bekerülhessen a bölcsődébe. Megnyugtató a szülők számára, hogy nincs semmi olyan dolog, amit „tudni kell”, ugyanakkor kérjük, hogy őszintén mondják el, hogy hol tart, mit csinál gyermekük, s ha valamilyen gondjuk van, azt sem kell eltitkolni, együtt gondolkodva biztosan találunk megoldást


A csoportszobák tágasak, világosak, valamennyi szobának közvetlen kapcsolata van a terasszal és a kerttel. Egy-egy gondozási egységnek önálló terasza, illetve kertrésze van, a kertrészeket élő sövény és alacsony kerítés választja el egymástól. A gyerekek az időjárástól függően a lehető legtöbb időt aktív játékkal és mozgással a szabad levegőn töltik.


Homokozó


A kisgyermeknevelők valamennyien szakképzettek, s fontos szempont, hogy gyermekeket elfogadó, gyermekeket szerető emberek dolgozzanak ezen a pályán. A bölcsődei dolgozók is mindent megtesznek, hogy a gyermekek ellátása zavarmentes legyen.


Minden gyermek külön egyéniség, más-más környezetből kerülnek a bölcsődébe. Célunk, hogy megismerjük, elfogadjuk őket, s biztosítsuk, hogy jól érezzék magukat, testi, szellemi, szociális fejlődésüket támogassuk.© 2012 Krisztinavárosi Bölcsőde
Fenntartó: Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata